Over ons

Over AmsterdamSafe

AmsterdamGold biedt u edelmetaal van de hoogste kwaliteit. Uniek aan ons aanbod is dat we uw aankoop ook veilig en verzekerd kunnen opslaan. In 2011 startten we daarvoor onze dochteronderneming AmsterdamSafe.

Professionele en betrouwbare opslag

Een goede opslag is belangrijk om uw zilver, goud en/of platina veilig te houden en maximaal te beschermen tegen schade, brandgevaar en diefstal. Een eigen kluis is vaak een dure optie, en meestal niet verzekerd omdat verzekeraars heel hoge eisen stellen aan de kwaliteit en locatie van uw kluis.

De professionele opslag van AmsterdamSafe biedt uitkomst. Onze kluizen zijn net zo goed beveiligd als die van de Nationale goudvoorraad bij de Nederlandsche Bank (DNB). U hoeft zelf helemaal niets te doen, en uw edelmetaal hoeft niet vervoerd te worden. En mocht u willen verkopen, dan gaat ook dat makkelijker, sneller en veiliger dan wanneer u uw edelmetaal thuis of ergens anders opslaat.

Ook als u het edelmetaal niét bij AmsterdamGold heeft gekocht, kunt u gebruikmaken van de opslag bij AmsterdamSafe.

De waarde van 100% allocatie

We onderscheiden ons van andere partijen door uw edelmetaal 100% gealloceerd op te slaan. Dat betekent dat we uw edelmetaal opslaan, precies zoals u het heeft aangeschaft. Uw edelmetaal is dus altijd volledig aanwezig, en gekoppeld aan uw persoonlijke account. Via uw account ziet u precies wat u op dat moment in onze opslag heeft liggen.

Wij vervangen bijvoorbeeld nooit uw vier goudbaren van 250 gram door een goudbaar van 1 kilo. En het is te allen tijde duidelijk dat het om uw goudbaren gaat. Dit geeft u veel meer zekerheid, wanneer er onverwacht een run op edelmetaal ontstaat. Er is in dat geval geen onduidelijkheid over uw eigendomsrecht. U kunt gemakkelijk en snel bij uw solide vermogen.

Volledig verzekerd

Edelmetaal in de kluizen van AmsterdamSafe is verzekerd tegen terrorisme, oorlogshandelingen en natuurrampen. Raakt uw edelmetaal beschadigd of verloren? Dan wordt het vervangen. De verzekeraars van AmsterdamSafe zijn Achmea Schadeverzekeringen N.V. (Avéro), Nationale Nederlanden Schadeverzekering Mij N.V. en HDI Global Specialty SE. In het overleg met de verzekeraars wordt AmsterdamSafe bijgestaan door Leons assurantiemakelaars.

Meerdere keren per jaar voeren de accountants van EY audits uit. Zij controleren dan het volume edelmetaal in de kluis. Daarnaast beoordelen experts van de Umicore groep of alles loopt volgens de richtlijnen en ‘good delivery’ status van de LBMA (London Bullion Market Association). Jaarlijks voeren zij meerdere onafhankelijke audits uit om vast te stellen dat de fysieke hoeveelheden overeenkomen met wat in de systemen geregistreerd staat. Onderdeel van onze betrouwbare dienstverlening is de jaarlijkse Assurance-rapportage die ook voor u inzichtelijk is.

Vanuit uw kluis aankopen en verkopen

Om het u nog gemakkelijker te maken, kunt u aankopen rechtstreeks in uw persoonlijke kluis laten plaatsen, of uit uw kluis verkopen. Deze directe handel is veiliger, eenvoudiger, én u bespaart kosten. Dat geeft rust. Bij verkoop kunt u vaak op de dag zelf al over uw geld beschikken.

Geen btw

Bij AmsterdamSafe kunt u zilver en platina btw-vrij laten opslaan in een douane-entrepot. Als koper bent u dan geen 21% btw verschuldigd. Het bijkomende voordeel is dat uw edelmetalen toch bereikbaar zijn in Nederland, en goed beveiligd liggen opgeslagen.

Veel voordelen

Kortom, het opslaan bij AmsterdamSafe geeft u deze voordelen:

·         U regelt alles online

·         100% allocatie

·         Uw bezit is volledig verzekerd

·         Net zo veilig als De Nederlandsche Bank

·         Altijd inzicht in wat er precies in uw kluis ligt

·         Snel kopen en verkopen

·         U hoeft zelf niets te doen

·         Vaak dezelfde dag geld op uw rekening na verkoop

·         Btw-vrij beleggen dankzij het douane-entrepot.

Opslagkosten

Hieronder ziet u de opslagtarieven bij AmsterdamSafe.

Edelmetaal

|

Opslagtarief

|

Waarde voor berekening opslagkosten

Goud

0,75%

Vervangingswaarde excl. btw

Zilver

1,25%

Vervangingswaarde incl. btw

Platina

0,75%

Vervangingswaarde incl. btw

 U betaalt de opslagkosten vooruit, per kwartaal (3 maanden). De opslagkosten berekenen wij telkens op de eerste dag van een nieuw kwartaal over de actuele vervangingswaarde van uw edelmetaal inclusief verzekeringskosten. De vervangingswaarde is gebaseerd op de fixing zoals gepubliceerd door de LBMA. Over de opslagkosten betaalt u btw.

Daarnaast betaalt u 35 euro transactiekosten (excl. btw) per keer dat wij uw edelmetaal in de opslag leggen of eruit halen.

Over AmsterdamSafe

In 2008 richtte Willem Middelkoop AmsterdamGold op. Een jaar later was AmsterdamGold al marktleider op het gebied van de handel in fysiek goud en zilver in Nederland. In 2011 startte dochteronderneming AmsterdamSafe: specialist in beveiligde en verzekerde opslag van edelmetaal. Inmiddels is AmsterdamSafe de grootste particuliere aanbieder van opslag van goud, zilver en platina in de Benelux. Uw edelmetaal is bij ons net zo veilig als bij De Nederlandsche Bank.

Heeft u vragen over de opslag van uw edelmetaal?

We helpen u graag. U kunt ons bellen via +31 (0)20 658 95 58 of een e-mail sturen naar info@amsterdamsafe.nl.

  

Lees ook: Over AmsterdamGold of Btw-vrij

 

Actuele reviews

Prima service

Prima service

Jan

1 week geleden

Prima organisatie.

Prima organisatie. Professioneel, kwaliteit en veilig gevoel

HB

1 week geleden

De mensen van Amsterdam Gold vormen het bedrijf

De mensen die Amsterdam Gold vormen, zijn allereerst heel prettig in de omgang en ook deskundig. Maar het eerste is wat ons als mensen allemaal aan elkaar bind. Oprechte complimenten aan het hele bedrijf

Paul

2 weken geleden

Goed contact en op een prettige manier geholpen

Goed contact en op een prettige manier geholpen

H.

2 weken geleden

Toppers!

Snelle service en flexibel. Door een fout aan mijn kant het metaal op een foute datum aangeleverd. Dit was geen enkel probleem ik ben alsnog snel en vriendelijk geholpen.

Klant

3 weken geleden

Altijd professioneel en vriendelijk de…

Altijd professioneel en vriendelijk de omgang met Amsterdam Gold.

Willem

1 maand geleden

Snelle en correcte afhandeling van de…

Snelle en correcte afhandeling van de bestelling.

N.

1 maand geleden

Ik had een bestelling gedaan ik werd…

Ik had een bestelling gedaan ik werd netjes 30 min van te voren gebeld, zodat ik er voor kon zorgen dat ik op tijd thuis aanwezig kon zijn. Nertjes op tijd ook bij mij aan de stoep. Vriendelijke meneer die me groette en me om me ID vroeg ter controle voor de veiligheid dat het in goede handen komt. Tevreden met de service van Amsterdam Gold.

Levi

1 maand geleden

Goede communicatie bij de aankoop en…

Goede communicatie bij de aankoop en bij de levering idem.

Johanna

1 maand geleden

Top service en voelt heel vertrouwd..

Top service en voelt heel vertrouwd..

Atilla

1 maand geleden

Een voorbeeld voor anderen

Keurig netjes, gastvrij, efficiënt en betrouwbaar. Top

dr

2 maanden geleden

Proces was duidelijk en eenvoudig

Proces was duidelijk en eenvoudig. Communicatie mbt bezorging effectief en precies zoals afgesproken.

Claske

2 maanden geleden

Beoordeeld met 4.9 van de 5 gebaseerd op 2,074 reviews op
logo
Adres

Danzigerkade 2
1013 AP, Amsterdam

+31 (0)20 65 89 555
info@amsterdamgold.com

Openingstijden

Wij zijn beschikbaar en heten u welkom in onze showroom op werkdagen van 09:00 tot 17:00 uur. Maak online een afspraak.

Voor uw privacy en veiligheid is bezoek alleen mogelijk op afspraak. Wij vragen u om een geldig identiteitsbewijs bij binnenkomst.

Nieuwsbrief

Meld u zich aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws

Copyright © 2024 AmsterdamGold. Alle rechten voorbehouden.