Over ons

Over AmsterdamSafe

AmsterdamGold biedt u edelmetaal van de hoogste kwaliteit. Uniek aan ons aanbod is dat we uw aankoop ook veilig en verzekerd kunnen opslaan. In 2011 startten we daarvoor onze dochteronderneming AmsterdamSafe.

Professionele en betrouwbare opslag

Een goede opslag is belangrijk om uw zilver, goud en/of platina veilig te houden en maximaal te beschermen tegen schade, brandgevaar en diefstal. Een eigen kluis is vaak een dure optie, en meestal niet verzekerd omdat verzekeraars heel hoge eisen stellen aan de kwaliteit en locatie van uw kluis.

De professionele opslag van AmsterdamSafe biedt uitkomst. Onze kluizen zijn net zo goed beveiligd als die van de Nationale goudvoorraad bij de Nederlandsche Bank (DNB). U hoeft zelf helemaal niets te doen, en uw edelmetaal hoeft niet vervoerd te worden. En mocht u willen verkopen, dan gaat ook dat makkelijker, sneller en veiliger dan wanneer u uw edelmetaal thuis of ergens anders opslaat.

Ook als u het edelmetaal niét bij AmsterdamGold heeft gekocht, kunt u gebruikmaken van de opslag bij AmsterdamSafe.

De waarde van 100% allocatie

We onderscheiden ons van andere partijen door uw edelmetaal 100% gealloceerd op te slaan. Dat betekent dat we uw edelmetaal opslaan, precies zoals u het heeft aangeschaft. Uw edelmetaal is dus altijd volledig aanwezig, en gekoppeld aan uw persoonlijke account. Via uw account ziet u precies wat u op dat moment in onze opslag heeft liggen.

Wij vervangen bijvoorbeeld nooit uw vier goudbaren van 250 gram door een goudbaar van 1 kilo. En het is te allen tijde duidelijk dat het om uw goudbaren gaat. Dit geeft u veel meer zekerheid, wanneer er onverwacht een run op edelmetaal ontstaat. Er is in dat geval geen onduidelijkheid over uw eigendomsrecht. U kunt gemakkelijk en snel bij uw solide vermogen.

Volledig verzekerd

Edelmetaal in de kluizen van AmsterdamSafe is verzekerd tegen terrorisme, oorlogshandelingen en natuurrampen. Raakt uw edelmetaal beschadigd of verloren? Dan wordt het vervangen. De verzekeraars van AmsterdamSafe zijn Achmea Schadeverzekeringen N.V. (Avéro), Nationale Nederlanden Schadeverzekering Mij N.V. en HDI Global Specialty SE. In het overleg met de verzekeraars wordt AmsterdamSafe bijgestaan door Leons assurantiemakelaars.

Meerdere keren per jaar voeren de accountants van EY audits uit. Zij controleren dan het volume edelmetaal in de kluis. Daarnaast beoordelen experts van de Umicore groep of alles loopt volgens de richtlijnen en ‘good delivery’ status van de LBMA (London Bullion Market Association). Jaarlijks voeren zij meerdere onafhankelijke audits uit om vast te stellen dat de fysieke hoeveelheden overeenkomen met wat in de systemen geregistreerd staat. Onderdeel van onze betrouwbare dienstverlening is de jaarlijkse Assurance-rapportage die ook voor u inzichtelijk is.

Vanuit uw kluis aankopen en verkopen

Om het u nog gemakkelijker te maken, kunt u aankopen rechtstreeks in uw persoonlijke kluis laten plaatsen, of uit uw kluis verkopen. Deze directe handel is veiliger, eenvoudiger, én u bespaart kosten. Dat geeft rust. Bij verkoop kunt u vaak op de dag zelf al over uw geld beschikken.

Geen btw

Bij AmsterdamSafe kunt u zilver en platina btw-vrij laten opslaan in een douane-entrepot. Als koper bent u dan geen 21% btw verschuldigd. Het bijkomende voordeel is dat uw edelmetalen toch bereikbaar zijn in Nederland, en goed beveiligd liggen opgeslagen.

Veel voordelen

Kortom, het opslaan bij AmsterdamSafe geeft u deze voordelen:

·         U regelt alles online

·         100% allocatie

·         Uw bezit is volledig verzekerd

·         Net zo veilig als De Nederlandsche Bank

·         Altijd inzicht in wat er precies in uw kluis ligt

·         Snel kopen en verkopen

·         U hoeft zelf niets te doen

·         Vaak dezelfde dag geld op uw rekening na verkoop

·         Btw-vrij beleggen dankzij het douane-entrepot.

Opslagkosten

Hieronder ziet u de opslagtarieven bij AmsterdamSafe.

Edelmetaal

|

Opslagtarief

|

Waarde voor berekening opslagkosten

Goud

0,75%

Vervangingswaarde excl. btw

Zilver

1,25%

Vervangingswaarde incl. btw

Platina

0,75%

Vervangingswaarde incl. btw

 U betaalt de opslagkosten vooruit, per kwartaal (3 maanden). De opslagkosten berekenen wij telkens op de eerste dag van een nieuw kwartaal over de actuele vervangingswaarde van uw edelmetaal inclusief verzekeringskosten. De vervangingswaarde is gebaseerd op de fixing zoals gepubliceerd door de LBMA. Over de opslagkosten betaalt u btw.

Daarnaast betaalt u 35 euro transactiekosten (excl. btw) per keer dat wij uw edelmetaal in de opslag leggen of eruit halen.

Over AmsterdamSafe

In 2008 richtte Willem Middelkoop AmsterdamGold op. Een jaar later was AmsterdamGold al marktleider op het gebied van de handel in fysiek goud en zilver in Nederland. In 2011 startte dochteronderneming AmsterdamSafe: specialist in beveiligde en verzekerde opslag van edelmetaal. Inmiddels is AmsterdamSafe de grootste particuliere aanbieder van opslag van goud, zilver en platina in de Benelux. Uw edelmetaal is bij ons net zo veilig als bij De Nederlandsche Bank.

Heeft u vragen over de opslag van uw edelmetaal?

We helpen u graag. U kunt ons bellen via +31 (0)20 658 95 58 of een e-mail sturen naar info@amsterdamsafe.nl.

  

Lees ook: Over AmsterdamGold of Btw-vrij

 

Actuele reviews

AmsterdamGold is een professioneel…

AmsterdamGold is een professioneel leverancier van edelmetalen. De klant kan geen betere service worden geboden dan door AmsterdamGold. Zeer aan te bevelen ! Willem

Willem

6 dagen geleden

Goed vlot en duidelijk.

Goed vlot en duidelijk.

Eric

1 week geleden

Verguld met de vlotte, vriendelijke service

Vlotte communicatie, goede website, strakke afspraken, vriendelijke en punctuele koeriers die ook goed communiceren. Hoed af. Al jaren een vertrouwd en vriendelijk adres.

Michael

2 weken geleden

De website is overzichtelijk en…

De website is overzichtelijk en duidelijk en vermeld de eerlijke prijzen, inkoop en verkoop. Medewerker Die me vandaag (en de vorige keer geholpen heeft) is erg aardig, representatief en behulpzaam. Op je telefoon de site bekijken en in-verkopen is wat lastig (klein)

Jelle

2 weken geleden

Handeling is makkelijk

Handeling is makkelijk

Jeannette - enschede, NL

3 weken geleden

ik vind de site erg overzichtelijk

ik vind de site erg overzichtelijk informatie is gemakkelijk te vinden uitleg en contactinfo goed telefonische info vriendelijk afspraken worden helemaal nagekomen

RN

3 weken geleden

Betrouwbare partner

Simpel, betrouwbaar, en als je belt krijg je gewoon zonder wachttijd een kundige medewerker aan de lijn.

Henk

3 weken geleden

Aanbod gouden munten.

Ik ontving een e-mail van Amsterdam Gold waarin mij werd medegedeeld dat er troy ounce gouden munten voor een zeer aantrekkelijke prijs werden aangeboden. Nadat ik had besloten daar gebruik van te maken deelde ik hen dat per e-mail mede. Binnen wel zeer korte tijd werd dit bevestigd en werd de aankoop bevestigd. Alles werd geheel correct afgehandeld.

N.

4 weken geleden

tevreden klant sinds 2017

sinds 2017 al tevreden klant, betrouwbaar en prima service

L.

4 weken geleden

Excellent service

Excellent service, good communication!

Trayan

1 maand geleden

Geen problemen

Geen problemen

Ha

1 maand geleden

Goede aanbieding

Goede aanbieding. Vertrouwd adres. Prima aflevering. Mooi product.

Martin - 's-Gravenzande, NL

1 maand geleden

Beoordeeld met 4.9 van de 5 gebaseerd op 2,057 reviews op
logo
Adres

Danzigerkade 2
1013 AP, Amsterdam

+31 (0)20 65 89 555
info@amsterdamgold.com

Openingstijden

Wij zijn beschikbaar en heten u welkom in onze showroom op werkdagen van 09:00 tot 17:00 uur. Maak online een afspraak.

Voor uw privacy en veiligheid is bezoek alleen mogelijk op afspraak. Wij vragen u om een geldig identiteitsbewijs bij binnenkomst.

Nieuwsbrief

Meld u zich aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws

Copyright © 2024 AmsterdamGold. Alle rechten voorbehouden.