NL amsterdamgold EN amsterdamgold

tel: +31 (0) 20 65 89 555

Historie

AmsterdamGold opende in 2008 onder de leiding van Willem Middelkoop haar deuren in een klein kantoor te Castricum. Een jaar later mocht AmsterdamGold zich marktleider noemen op het gebied van fysiek edelmetaal.

‘Al ver voordat de kredietcrisis in volle hevigheid losbarstte waarschuwde hij dat het huidige financiële systeem op instorten stond.’ De Volkskrant over Willem Middelkoop (28-10’08)

Om in de behoefte aan veilige opslag van edelmetaal te voorzien is in 2011 de dochteronderneming AmsterdamSafe gestart. Terwijl banken hun kluizen voor particulieren sloten, opende AmsterdamGold een specialistische, veilige en volledig verzekerde opslag voor edelmetaal. Met het douane-entrepot van AmsterdamSafe kan AmsterdamGold als enige in Nederland volledig btw-vrije zilver en platina bieden.

Met een eigen logistiek bedrijf, een dochteronderneming voor edelmetaalopslag en een exclusieve showroom was een verhuizing uit Castricum noodzakelijk. Daarom heeft AmsterdamGold van 2011 tot 2019 in het door de Marechaussee gecontroleerde Schiphol kantoor en kluizencomplex aangehouden. Door de groei van de opslagactiviteiten werd ook de locatie op Schiphol te klein en was het noodzakelijk kantoor, opslag en logistiek van elkaar te scheiden. De kantoren van AmsterdamGold en AmsterdamSafe zitten nu op de Danzigerkade in de Amsterdamse Houthavens.

De allround professionaliteit heeft er op 19 juni 2012 toe geleid dat AmsterdamGold een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft bemachtigd en een AEO status bij de Nederlandse douane bemachtigd. Professionaliteit en innovatie zullen ook in de toekomst de rode draad vormen door het verhaal van AmsterdamGold.

Sinds 2016 koopt AmsterdamGold ook edelmetalen in onder de eigen naam. InkoopAmsterdamGold werd daarvoor opgericht. Met een inkooplabel, een verkooplabel, een opslagbedrijf en een douane-kluis is AmsterdamGold naast het grootste ook het meest volledige edelmetaalbedrijf in de Benelux.

ag-336x280-2013