NL amsterdamgold EN amsterdamgold

tel: +31 (0) 20 65 89 555

Welkom 2019

03 jan 2019

Stel; u bent de baas van de Westerse wereld, en achter de schermen bepaalt u wat centrale bankiers met het geldsysteem doen. U heeft, sinds de oprichting van de FED op 23 december 1913,  er voor gezorgd dat u en de kleine kring om u heen steeds meer macht en inkomsten kregen. Door in de naam Federaal op te nemen en de banken Centraal te noemen suggereert u overheidsorganen te zijn, maar bent u in particuliere handen.

U heeft de macht om onwillige landen kapot te maken door ze geen geld uit te lenen of alleen tegen een niet op te brengen rente. Een rente die alleen u  bepaalt, waarmee u politieke machthebbers kunt maken of breken. En mocht een tegenstrever door bijvoorbeeld olie-inkomsten niet van u afhankelijk zijn, stuurt u er een leger op af om onder voorwendselen van vrede en veiligheid met hem af te rekenen.

Het voorspel

Omdat u weet dat de mens steeds meer ( winst) wil, heeft u in de loop der jaren de regelgeving met betrekking tot hoeveel geld kan worden bijgedrukt steeds meer losgelaten. Zo zijn ongelimiteerde hoeveelheden geld ontstaan waarmee politici herkozen kunnen worden en u uw macht vergroot omdat iedereen bij u in het krijt staat. U weet echter zeer goed dat dit systeem eindig is, omdat op een bepaald moment zoveel geld is bijgedrukt dat dit geen enkele verbinding meer heeft met de reële economie. Dan wordt het tijd om het systeem te laten klappen. Dit vindt plaats volgens een strak scenario, wat ten doel heeft uw macht en invloed te vergroten ten koste van fors verarmde landen en hun bevolking.

Het middenspel

Dit scenario bestaat uit een aantal gelijktijdig voorkomende stappen. De eerste stap is het onzeker maken van de bevolking, waardoor deze ontvankelijker wordt voor een sterke leider wanneer de chaos uitbreekt. Dit doet u door verankerde zekerheden binnen een samenleving ter discussie te stellen, waarmee op fundamenteel nivo uw doel bereikt wordt. Dit doet u door de in uw handen zijnde pers (culturele ) zekerheden als o.a. Sinterklaas en de man/vrouw onderverdeling, zowel fysiek als qua gedrag,  voortdurend ter discussie te laten brengen. Ondersteund door een nieuwe richtlijn vanuit Europa, wiens voorzitter Juncker het voorbeeld geeft door iedereen af te lebberen.

 

Tegelijkertijd  laat u de pers een tegenstander creëren, welke constant in een slecht daglicht wordt geplaatst, om deze de schuld te kunnen geven wanneer de boel uiteindelijk in elkaar dondert. Het moge duidelijk dat Poetin de rol van agressor heeft toegedicht  gekregen. Voor een fraai voorbeeld hoe de Westerse pers haar rol vervult; klik hier. Daarnaast zet u andere meningen dan door u gepropageerd weg als nepnieuws, en zorgt u ervoor dat deze op internet steeds lastiger vindbaar zijn.

En als u dit een paar jaar heeft ingedruppeld, wordt het tijd het systeem ten val te brengen. U doet dit door de leidende centrale bank de rente te laten verhogen, waardoor u vanwege de enorme schuldenberg zeker weet dat dit een collaps van het systeem gaat veroorzaken. De recente 4 en 5 % stijgingen van de Amerikaanse beurzen passen precies in dit scenario, zoals onderstaande grafiek laat zien waarin de oranje stippen de dagen van een 5 % stijging laat zien welke een specifiek verschijnsel zijn passend bij een fors dalende markt.

Aardig detail hierbij is dat bij de recordstijging van de S&P500 van bijna 1100 punten er 504 bedrijven hoger koersten, en slechts één lager. Dit betrof Newmont Mining, het enige mijnbedrijf in edelmetalen in de index. Toeval bestaat niet, zeker bij deze stijgingen veroorzaakt door handelen van het Plunge Protection Team.

Bovendien droogt de liquiditeit in de markten op door bovenstaand beleid van de centrale banken, wat het geheel extra onder druk zet. U hoeft hierbij overigens niet bang te zijn dat dit de bevolking duidelijk wordt gemaakt, aangezien de pers en de politici in uw handen zijn. Recent hebben zowel Merkel als Macron een pleidooi gehouden om de soevereiniteit van landen op te heffen, ten faveure van het internationale bankwezen. Voor meer info klik op dit verslag van een lezing van Merkel bij de Konrad Adenauer stichting

En dan wordt het tijd voor de finale oplossing, waarbij u op wereldschaal de macht naar u toetrekt door het instellen van zogenaamde SDR’s, de special drawing rights. Deze term behelst een mandje met de grootste wereldmunten, die in een bepaalde onderlinge verhouding de standaard wordt voor alle betalingen. De dollar zal daarbij een flinke jas zal uitdoen, en de Chinese yuan in koopkracht zal stijgen.

De finale

In bovenstaand draaiboek is het bankkartel bezig met de laatste stappen, waarbij de vraag zal zijn hoe en wanneer het Oosten zich zal onttrekken aan bovenstaand scenario, ondersteund door een forse goudvoorraad. Maar voor ons is het vooral de vraag waar Europa zich toe zal richten, Westwaarts of Oostwaarts. Waar het huidige leiderschap de oren naar laat hangen moge duidelijk zijn, maar in een paar jaar tijd kan veel veranderen.

En voor diegenen die denken dat het zo’n vaart niet zal lopen; in Noorwegen heeft de overheid haar inwoners recent  aanbevolen een flinke noodvoorraad eten, verwarming, kleding en medicijnen aan te schaffen. Een uitgebreide lijst met allerlei zaken waar menig prepper tranen van in de ogen krijgt. En dit in een land wat dankzij zijn olie-inkomsten zeer goed in de slappe was zit en een eigen munt voert. Kunt u nagaan wat ons schuldoverladen Westen te wachten staat als de boel gaat kantelen.

Ik wens u tot slot een gezond en voorspoedig 2019 toe, waarbij het geen kwaad kan met bovenstaande rekening te houden.

 

door: De Nieuwsbriefredactie
De artikelen in de AmsterdamGold nieuwsbrief vormen een weerspiegeling van de opinie van de auteur en niet van AmsterdamGold.com BV. Deze artikelen zijn bedoeld om u te helpen een mening te vormen over de edelmetaalmarkt en constitueren geen advies. De inhoud is met de grootst mogelijke zorg samengesteld, maar AmsterdamGold accepteert geen verantwoordelijkheid voor eventuele onjuistheden. Alleen u kan beslissen wat de juiste manier is om uw vermogen te beheren. Als u besluit te handelen op basis van de inhoud van de AmsterdamGold nieuwsbrief dient u elders de betreffende inhoud te verifiëren. De auteur van dit artikel bezit een long positie in fysiek goud