NL amsterdamgold EN amsterdamgold

tel: +31 (0) 20 65 89 555

‘The bull tries to shake you off’

20 mei 2013

AmsterdamGold hield afgelopen zaterdag een seminar voor geïnteresseerden in de ontwikkeling van de goudprijs. In Hotel de L’Europe in Amsterdam gaf Willem Middelkoop een lezing voor een uitverkochte zaal van  ruim 100 geïnteresseerden. Naast een behandeling van de fundamentele kwaliteiten van een investering in goud of zilver, kwamen de actualiteiten natuurlijk aan de orde. De recente ontwikkelingen in de prijzen van goud en zilver waren het bespreken waard, maar er was vooral aandacht voor de lange termijn.

Middelkoop_en_van_hecke

Middelkoop heeft niet vaak de noodzaak zich in het Engels te uiten, maar een bekende handelaarsuitdrukking stond zaterdag centraal. ‘The bull tries to shake you off’ – de stier probeert je af te schudden. De uitdrukking geeft weer dat het beleggen in een bullmarkt, niet voor de weekhartige is. Het is geen kalm ritje richting rijkdom en voorspoed, het is stevig vasthouden tot het einde en pas daar ligt de prijs.

Interessant was bovendien Willems analyse van de bevoorradingssituatie in Azië. Zelf was hij recentelijk in Nepal geweest waar momenteel een juweliersstaking plaatsvindt. De juweliers weigeren de deuren te openen uit onvrede over gebrekkige bevoorrading. Zij denken dat bevoordeling van hun buurlanden, zoals China en India, de tekorten veroorzaakt. Dat in de grotere buurlanden ook schaarste heerst is hen niet bekend. Toch blijkt dat uit de leveringsachterstand waar de Shanghai Gold Exchange (SGE) mee te kampen heeft.

SeminarAG

Ruim een uur hield Willem de zaal geboeid met onderwerpen uiteenlopend van bevolkingsgroei in China tot de wonderlijke praktijken in de goudkluis van de Federal Reserve te New York. Natuurlijk kwamen ook de recente cijfers van de World Gold Council aan bod waaruit de sterke verschuiving van papiergoud naar fysiek goud naar voren komt. De scherpe blik van Willem bood inzicht in de grote kansen die de huidige koerssituatie biedt voor diegene die zich nog niet hebben verrijkt met het bezit van goud en of zilver.

CEO_Luc_van_Hecke

CEO Luc van Hecke die de fakkel bij AmsterdamGold heeft overgenomen van Willem Middelkoop had met zijn voltallige team een drukke middag. De borrel na afloop was een enthousiaste samenkomst vol van levendig gesprek en het uitwisselen van gegevens. Van Hecke gaf aan vooral erg blij te zijn dat mensen antwoord op hun vragen hadden gekregen. ‘Juist nu is een helder beeld van de marktomstandigheden van groot belang, daarom organiseren wij deze bijeenkomsten,’ aldus Van Hecke.

 

 

 

De artikelen in de AmsterdamGold nieuwsbrief vormen een weerspiegeling van de opinie van de auteur en niet van AmsterdamGold.com BV. Deze artikelen zijn bedoeld om u te helpen een mening te vormen over de edelmetaalmarkt en constitueren geen advies. De inhoud is met de grootst mogelijke zorg samengesteld, maar AmsterdamGold accepteert geen verantwoordelijkheid voor eventuele onjuistheden. Alleen u kan beslissen wat de juiste manier is om uw vermogen te beheren. Als u besluit te handelen op basis van de inhoud van de AmsterdamGold nieuwsbrief dient u elders de betreffende inhoud te verifiëren. De auteur van dit artikel bezit een long positie in fysiek zilver.