NL amsterdamgold EN amsterdamgold

tel: +31 (0) 20 65 89 555

Moderne slaven

21 Aug 2018

 

Moderne slaven lopen niet in ketenen, maar hebben schulden. Deze uitspraak is een precieze weergave van de situatie waar de westerse mens zich in bevindt, dankzij het systeem van ongedekte geldcreatie u aangeboden door de centrale banken en de toplaag daar om heen. Op bepaalde aspecten is de situatie nu nog erger dan in de dagen van de zwarte slavernij, omdat toentertijd de slaven zich bewust waren van hun situatie, en de Westerse mens onwetend is van haar geketende situatie. Wellicht doet nu nog deze vergelijking overdreven aan omdat u zich vrij voelt om te gaan en staan waar u wilt, maar vergeet niet dat de schuldval feitelijk nog moet dichtklappen. Nu nog is de rente laag en draait de wereldeconomie om uw schulden in goederen en diensten om te zetten nog op hoog niveau, maar dit systeem zal onherroepelijk ten einde komen. Onvermijdelijk, omdat met het toenemen van de schulden het risico voor de geldverstrekker steeds groter wordt dat deze zijn investering niet terugkrijgt, waardoor de kredietstroom opdroogt en de vergoeding voor het uitgeleende geld ( de rente) oploopt. En gezien het feit dat de schuldenberg nu al buiten alle proporties is, zal de rente fors gaan oplopen en daarmee de fundering van ons hele schuldoverladen geldsysteem doen laten ontploffen.

Ondertussen wordt door dezelfde toplaag de verdeel-en-heers strategie uitgerold, waarmee door de media de eigen bevolking opgezet wordt tegen Trump en leiders als Putin neergezet worden als vijanden. Daarnaast is op grond van een niet bewezen radio-actieve vergiftiging een tariefoorlog gestart, met als gevolg een teruglopende wereldhandel. Deze door Trump gestarte handelsoorlog is overigens ook slecht voor de VS, omdat de Amerikaanse economie drijft op schulden. Overigens geldt dit ook voor Europa en Japan, in tegenstelling tot China en Rusland wier koopkracht gedekt wordt door grote voorraden aan edelmetaal.

Het heeft er mijn inziens alle schijn van dat we beland zijn in een fase dat de schone schijn van een steeds verder groeiende economie wordt losgelaten, en we geconfronteerd worden met een snel inzakkende Westerse welvaart. Hierbij zal de schuldvraag door de officiële media overal worden neergelegd behalve daar waar deze hoort, nl bij de FED, de Europese en Japanse centrale banken en instituties als de Bank of International Settlements, de BIS. Dat al het geld wat de laatste tien jaar is bijgedrukt niets meer heeft opgeleverd dan te zien is in onderstaande grafiek geeft al te denken…..

.

 

Voortekenen

Met een in veel landen oplopende rente worden de topnoteringen van de aandelenbeurzen steeds kwetsbaarder. Wat hierbij kan gebeuren liet het aandeel Apple zien, wat recent nabeurs in zeer korte tijd 20 % in waarde daalde. Bedenk hierbij, dat u als particulier geen kans had te verkopen, waardoor u de volgende dag geconfronteerd werd met een voldongen feit. Een gewaarschuwd mens telt hierbij voor twee, wat zeker geldt voor de insiders die voor 5 miljard dollar Apple aandelen verkochten in de maanden voor de koersval. De les die hieruit geleerd kan worden dat u als particuliere belegger machteloos bent en u slachtvee bent voor de grote jongens.

Een ander voorteken dat grote veranderingen aanstaande zijn is het beleid van sites als Google, Facebook, Twitter en Youtube, welke als censor optreden voor de gevestigde machten en sites uit de lucht halen dan wel slecht bereikbaar maken. Dat juist die sites uit de lucht worden gehaald die een tegengeluid laten horen over het gevoerde politiek en economisch beleid van de machthebbers zaagt aan de grondbeginselen van onze democratie. Dat ook hier de zogenaamde vrije Westerse pers zich niet over laat horen, geeft maar aan hoe de werkelijke stand met betrekking tot de nieuwsvoorziening is.

En wat dacht u van de koersontwikkelingen in landen als Rusland en Turkije, waarbij zeker het laatste land het vermogen heeft ook andere landen te besmetten wat een sneeuwbaleffect zou kunnen veroorzaken. En wat te denken van Italië, wat heeft aangegeven dat de ECB door moet gaan met het ongelimiteerde geld bijdrukken omdat anders de hele staatsleningenmarkt van dat land uit elkaar zal gaan klappen? En tot slot de recent verschenen global debt monitor van het Institute of International Finance, wat aangeeft dat wereldwijd de schuld is gestegen naar 247.000 miljard dollars, waarvan meer dan de helft genoteerd in de Amerikaanse munt. Waarbij valt aan te tekenen, dat voor de opkomende markten vanwege de huidige sterke dollar en de oplopende rente de situatie steeds nijpender wordt.

Vrijheid of slavernij?

Slechts weinig mensen hebben kennis waar hun geldsysteem op gebaseerd is, en vertrouwen op de ervaring van de afgelopen honderd jaar waarin onder leiding van de FED de Westerse mens tot slaaf is geworden van het centrale bank systeem. Een systeem, wat nu op velerlei gebied tekenen vertoont dat het ten einde zal lopen. Wat na de ineenstorting zal overblijven voor 99 % van de Westerse bevolking zijn vrijwel waardeloos geworden spaargelden en pensioenen, en zeer fors in waarde gedaalde aandelenportefeuilles. Nu nog misschien ondenkbaar, maar weet dat in de crisisjaren van de jaren 30 de beurzen zo’n 95 procent van hun waarde verloren, en dat in een tijd dat de schuldpositie veel beter was dan nu.

 

door: De Nieuwsbriefredactie
De artikelen in de AmsterdamGold nieuwsbrief vormen een weerspiegeling van de opinie van de auteur en niet van AmsterdamGold.com BV. Deze artikelen zijn bedoeld om u te helpen een mening te vormen over de edelmetaalmarkt en constitueren geen advies. De inhoud is met de grootst mogelijke zorg samengesteld, maar AmsterdamGold accepteert geen verantwoordelijkheid voor eventuele onjuistheden. Alleen u kan beslissen wat de juiste manier is om uw vermogen te beheren. Als u besluit te handelen op basis van de inhoud van de AmsterdamGold nieuwsbrief dient u elders de betreffende inhoud te verifiëren. De auteur van dit artikel bezit een long positie in fysiek goud.