NL amsterdamgold EN amsterdamgold

tel: +31 (0) 20 65 89 555

Het verkoopadvies van Goldman Sachs

06 sep 2013

De gedeeltelijke (en nu lijkt tijdelijke) inzakking van de goudprijs werd mede ingeleid door een brief. De donderdag voor het begin van de koersval (vrijdag 12 april) kwam Goddamn  Sachs met een verkoopadvies op goud en een koopadvies voor Amerikaanse staatsobligaties. Uit naspeuringen van het altijd boeiende blog Zero Hedge blijkt nu dat hun volgende zet was om recordhoeveelheden goudtrackers in te slaan en obligaties te verkopen.

Goldmanverkoop

We hebben de truc al eerder gezien bij George Soros en voor velen onder u zal het geen verassing zijn, maar het blijft tergend. De reden dat dergelijke acties niet strafbaar zijn is een scheiding binnen de banken of beleggingsinstelling. De advies en vermogensbeheer tak van een bank horen op alle mogelijke manieren gescheiden te zijn van de handelstak van een bank. In bankiersdialect heet dat een Chinese muur. Zoals bij de echte Chinese muur zijn deze meestal afgebrokkeld en nog niet in staat om een natte tosti tegen te houden.

De truc

De truc van Soros en van Goldman is om zeer publiekelijk het vertrouwen in een belegging op te zeggen, om vervolgens in de verkoopgolf die ontstaat goedkoop in te slaan. Als vervolgens de verkoop tot stilstand komt en het herstel begint zitten de investeerders zelf voor een dubbeltje op de eerste rij. Zolang beleggers geloof hechten aan de ‘adviezen’ van deze grote namen in de financiële wereld blijft dit een lucratief spelletje. Voor particulieren rest slechts de dure les dat je eigen analyses moet maken en zelfstandig beleggingsbeslissingen moet nemen.

Goldmanverkoop2

En voor het perspectief hieronder de manoeuvre van Soros.

detrucvansoros

Dat het publiek dit soort zaken uiteindelijk te zien krijgt komt door de verplichting voor hedgefunds en investeerders van deze omvang hun mutaties te publiceren. De reden dat de truc toch werkt is dat die publicatie pas in het volgende kwartaal op een moment naar keuze hoeft plaats te vinden. De hele gang van zaken is dus legaal en gedocumenteerd. De concurrentievoordelen liggen desondanks overduidelijk bij de grote spelers, want het publiek moet het doen met oud nieuws.

‘There is no such thing as a free lunch’

Het is een bijna moedeloos cliché, maar de enige oplossing is kritisch zijn. Lees de informatie, beschouw de informatie, maar neem vooral uw eigen beslissing. Bedenk goed dat de gouden tips niet gratis op het internet worden gezet. De enorme berg aan koop/verkoop tips die op het internet circuleren hebben in veel gevallen onderliggende belangen die niet worden gepubliceerd. Zeker partijen als Goldman Sachs en Soros zijn zich bewust van hun marktimpact en schuwen niet dat te gebruiken.

Ook deze mailing wordt u gebracht door een partij met een agenda. AmsterdamGold verkoopt goud zilver, en platina dat zult u niet zijn vergeten bij het lezen van dit bericht. Wij vinden het natuurlijk een goed idee als u naar aanleiding van dit schrijven massaal de webshop induikt. Wat echter nog belangrijker is voor AmsterdamGold is betrouwbaarheid. Lees daarom dit stuk en bedenk rustig  wat u met de informatie doet, ik zou het begrijpen als u denkt mmmh.. aandelen Goldman Sachs, die jongens weten hoe je geld verdient.

 

 

De artikelen in de AmsterdamGold nieuwsbrief vormen een weerspiegeling van de opinie van de auteur en niet van AmsterdamGold.com BV. Deze artikelen zijn bedoeld om u te helpen een mening te vormen over de edelmetaalmarkt en constitueren geen advies. De inhoud is met de grootst mogelijke zorg samengesteld, maar AmsterdamGold accepteert geen verantwoordelijkheid voor eventuele onjuistheden. Alleen u kan beslissen wat de juiste manier is om uw vermogen te beheren. Als u besluit te handelen op basis van de inhoud van de AmsterdamGold nieuwsbrief dient u elders de betreffende inhoud te verifiëren. De auteur van dit artikel bezit een long positie in fysiek zilver.