NL amsterdamgold EN amsterdamgold

tel: +31 (0) 20 65 89 555

Grote geld gokt op goud

25 jul 2016

Met de verassende uitslag van het Brexit-referendum schoten de goud- en zilverprijs afgelopen weken naar het hoogste punt in twee jaren. Goud tikte bijna 40.000 euro per kilo aan en zilver ging richting de 600 euro. Rechtvaardigt een eventuele Brexit deze koersverschuiving? ‘Ja’, de euro kan zeer te lijden krijgen onder een eventueel vertrek van Engeland uit de Europese Unie.

De wereld, de economie en zelfs de Europese Unie draaien door. Het is niet simpelweg een kwestie van aandelen afwaarderen en goud opwaarderen, nu moet er onderhandeld worden. Met het aanwijzen van Theresa May als opvolger van premier David Cameron is er voorlopig wat onzekerheid uit de lucht, maar de vraag is natuurlijk hoe de onderhandelingen verder verlopen. Gaat Schotland zich nu uit het Verenigd Koninkrijk losmaken om binnen de EU te blijven of verlaten zij die samen met de Engelsen.

Investeerders met miljarden onder hun beheer zoals George Soros en Carl Icahn zoeken nadrukkelijk veilige investeringen op. In de Wall Street Journal verklaarde Soros dat hij meer investeert in goud en goudmijnaandelen omdat hij zich zorgen maakt over de Brexit daarbij noemde hij de kwakkelende Chinese en Griekse economieën en de Europese vluchtelingencrisis.  In een interview met CNBC schaarde Carl Icahn zich achter deze visie. Grote investeerders keren terug naar het goud en dat zien we voor de verandering duidelijk terug in de prijzen.

De artikelen in de AmsterdamGold nieuwsbrief vormen een weerspiegeling van de opinie van de auteur en niet van AmsterdamGold.com BV. Deze artikelen zijn bedoeld om u te helpen een mening te vormen over de edelmetaalmarkt en constitueren geen advies. De inhoud is met de grootst mogelijke zorg samengesteld, maar AmsterdamGold accepteert geen verantwoordelijkheid voor eventuele onjuistheden. Alleen u kan beslissen wat de juiste manier is om uw vermogen te beheren. Als u besluit te handelen op basis van de inhoud van de AmsterdamGold nieuwsbrief dient u elders de betreffende inhoud te verifiëren. De auteur van dit artikel bezit een long positie in fysiek zilver.