NL amsterdamgold EN amsterdamgold

tel: +31 (0) 20 65 89 555

Goud duurder in Shanghai dan in New York

16 jul 2013

Nu het touwtrekken tussen de papieren goudmarkt en de fysieke goudmarkt op een hoogtepunt lijkt te zijn voorzien wij u graag van wat extra informatie van het front. In de onderstaande infographic ziet u een vergelijking tussen de Shanghai Gold Exchange (SGE) en de Commodity Exchange in New York (COMEX).

 

U moet bij de onderstaande getallen bedenken dat de COMEX al decennia leidend is voor de goudkoers. Omdat de COMEX zo dominant is in de vorming van de wereld goud- en zilverspot wordt de koers van goud en zilver voor een groot deel bepaald door papieren transacties.

Goud is duurder in Shanghai dan in New York, omdat het in Shanghai meestal echt bestaat en in New York meestal niet. Hieronder ziet u onder andere de gemiddelde prijzen op de twee beursvloeren. U moet bedenken dat de twee elkaar beïnvloeden ongeveer zoals de aarde en de maan. De COMEX houdt de SGE aan zich gebonden terwijl de SGE alleen wat lichte deining aan de oppervlakte veroorzaakt. Als de SGE meer massa krijgt zou de COMEX weleens in grote problemen kunnen komen.

 

De artikelen in de AmsterdamGold nieuwsbrief vormen een weerspiegeling van de opinie van de auteur en niet van AmsterdamGold.com BV. Deze artikelen zijn bedoeld om u te helpen een mening te vormen over de edelmetaalmarkt en constitueren geen advies. De inhoud is met de grootst mogelijke zorg samengesteld, maar AmsterdamGold accepteert geen verantwoordelijkheid voor eventuele onjuistheden. Alleen u kan beslissen wat de juiste manier is om uw vermogen te beheren. Als u besluit te handelen op basis van de inhoud van de AmsterdamGold nieuwsbrief dient u elders de betreffende inhoud te verifiëren. De auteur van dit artikel bezit een long positie in fysiek zilver.