NL amsterdamgold EN amsterdamgold

tel: +31 (0) 20 65 89 555

Afbraak van vrijheid

24 jun 2020

Volgens onderzoek van Bank of America hebben dit jaar tot nu toe wereldwijd 134 renteverlagingen plaats gevonden, en zijn met name de afgelopen drie maanden $18.400 miljard dollar aan stimulerende maatregelen uitgegeven. Bestaand uit 10.400 miljard aan fiscale stimulus, en 7.900 miljard dollar aan monetaire stimulus, in totaal goed voor 20,8 % van het BNP van de gehele wereld!

Ongelofelijke cijfers, waarbij niet alleen ons monetaire systeem op instorten komt te staan, maar tegelijkertijd ook allerlei verworvenheden als vrijheid en welvaart steeds meer onder druk komen. Het eigen bezit van edelmetaal kan hierbij een aantal consequenties verzachten, maar tegelijkertijd is de afbraak op veel gebieden al volop gaande. Het is daarbij geen toeval dat de bevolking wordt bezig gehouden met het omvergooien van standbeelden en het verbieden van woorden die voortkomen uit een ver verleden. Activiteiten welke een bewuste afleiding zijn voor wat werkelijk aan belangrijke zaken gaande is, net zoals ook torenhoge beurskoersen  worden goedgepraat met kletskoek; de inzakkende economie negerend.

Signalen uit de VS

Wat dacht u bijvoorbeeld van bedrijven als Twitter, Facebook en Youtube die actief censor toepassen op informatie die de gevestigde politieke machten niet welgevallig zijn. En wat te denken van CNN die een bericht uitbracht met onderstaand beeld van een doodsbang zwart jongetje die wegrent voor een blank racistisch jongetje:

Daarna door Trump op de vingers getikt welke een tweede, niet gepubliceerd vervolg van het filmpje benoemde waarin de kinderen elkaar omarmen als best friends, wat vervolgens door hetzelfde CNN werd gepubliceerd als goed- nieuws bericht. Een voorbeeld hoe een nieuwszender eerst valse informatie verspreid om de spanningen binnen de Amerikaanse samenleving onder Trump’s bewind op te doen lopen, om vervolgens een 180 graden draai te maken indien betrapt. Twitter op zijn beurt heeft het bericht van Trump geclassificeerd als gemanipuleerde media, en heeft de video verwijderd. Overigens net als de accounts van andersdenkenden zoals Katie Hopkins.

En wat te denken van de persvrijheid, waar de New York Times heeft toegegeven haar artikelen ter goedkeuring eerst naar de overheid te sturen voordat het gepubliceerd mag worden.

En dit alles geheel in lijn met de Black Lives Matter beweging, wiens mede-oprichter Patrisse Cullors afgelopen vrijdag verklaarde dat haar doel is om Trump uit het zadel te wippen.

Signalen uit Nederland

Maar niet alleen ver van huis vindt deze afbraak van vrijheid plaats. Wat te denken van de Nederlandse toeslagen affaire, waar tot ontsteltenis van Pieter Omzigt nu blijkt dat de nodige documenten niet naar de commissie Donner zijn gestuurd door het betrokken ministerie.

  • En wat te denken van de hoofdredacteur Pieter Klok van de Volkskrant, die heeft verklaard geen gegevens over de Coronacrisis te publiceren die in strijd zijn met het overheidsbeleid in deze, omdat ’we allen één lijn moet trekken’.
  • De publiek omroepen, met de NPS voorop, die alleen de gevestigde politieke machten uitnodigen om hun waarheid te verkondigen
  • Nederland, waar tegenstanders van de Corona maatregelen niet mogen demonstreren, terwijl tegenstanders van discriminatie dat wel mogen. Nederland, waar tegenstanders van de ‘aanpassingen’ in de grondwet niet mogen demonstreren.

En signalen uit Engeland, waar de staf van uitgeverij Hachette weigert een kinderboek van JK Rowling uit te geven omdat ze uitgaat van een onderverdeling van kinderen in jongens en meisjes.

Met tot slot de burgermeester van London die reizigers met het openbaar vervoer nog minstens een jaar een mondkapje verplicht wil laten dragen, geheel in lijn met de mediacampagne om de angst goed levend te houden.

Mobiele signalen

Een artikel waarin gemeld wordt dat je I-Phone of Android telefoon een stiekeme functie kan hebben als Corona-tracker deed mij een duik nemen in mijn mobiel, waarin gelukkig deze functie (nog) niet aanwezig was. Wat echter wel zichtbaar werd waren het aantal stappen wat ik de afgelopen week heb verzet, de wandelafstand en het aantal etages welke ik met de trap heb afgelegd. Informatie waar ik echter nooit toestemming voor heb verleend om te registreren, maar interessant zal zijn voor een levens –  en ziektekostenverzekeraar. Wellicht hiermee blijk gevend van mijn goedontwikkelde achterdocht, maar echt interessant wordt het als blijkt dat uw mobiel ook lichamelijke functies kan registreren rond uw hartwerking, ademhaling en allerlei andere vitale functies. Formeel dient u hier toestemming voor te verlenen, maar hoeveel vertrouwen heeft u in multinationals die goed geld kunnen verdienen met dit soort gegevens? Het toestel kan immers al deze gegevens registreren, en maakt uw toestemming niet alleen uit of u hier als direct betrokkene ook nog inzage in heeft?

Conclusie

Bovenstaande voorbeelden zijn signalen vanuit de gevestigde machten, welke op allerlei gebieden proberen in het zadel te blijven, ten koste van uw vrijheid. Hierbij de bevolking vals informerend en manipulerend, net zoals dat ook plaats vindt op economisch gebied. Gevestigde machten zoals die zich ook verzetten tegen de vervanging van het ongedekte geld door geld met edelmetaal als dekking. Een verzet wat ooit gebroken wordt, wellicht sneller dan gedacht.