NL amsterdamgold EN amsterdamgold

tel: +31 (0) 20 65 89 555

ABN AMRO oneerlijk over goudopslag

07 jun 2013

Afgelopen week verscheen er een artikel in de Financiële Telegraaf waarin AmsterdamGold CEO Luc van Hecke werd geïnterviewd. Het ging over de onbeschofte wijze waarop ABN AMRO haar goudbeleggers behandeld. We hebben al eerder bericht over de eenzijdige verandering van de voorwaarden van de goudrekening van ABN AMRO, nu verdedigt ABN AMRO zich hier publiekelijk met regelrechte onwaarheden. Hoog tijd om de feiten van de ABN AMRO edelmetaalrekening op een rijtje te zetten.

De misleiding:

Laten we beginnen bij de meest in het oog springende onwaarheid. In het bovenstaande artikel ziet u omkaderd hoe de ABN AMRO woordvoerder reageert op de aanklacht dat het onduidelijk is hoe het goud is ondergebracht. De ABN AMRO woordvoerder stelt ‘Beleggers kunnen naar Zwitserland gaan om hun goud te halen, als ze willen’. Als dit waar was zou het al een zeer klantonvriendelijke opmerking zijn, maar het is volledig onjuist. Hieronder twee citaten uit de recent gewijzigde algemene voorwaarden van de goudrekening. Rechtstreeks overgenomen om geen enkel misverstand te laten bestaan.

ABNliegt

En in diezelfde voorwaarden onder 4.3.4

ABN liegt2

Dus punt één de voorwaarden spreken de mogelijkheid om goud te ‘halen’ rechtstreeks tegen. Punt twee; al zou ABN AMRO of UBS het toelaten, dan zou het fysiek uitleveren nog niet kunnen omdat het goud er simpelweg niet is. Van al het goud waar de klanten van ABN AMRO voor betalen wordt er dus gestreefd 70% in te kopen, maar zelfs dat is niet gegarandeerd. Zeker is dus dat ABN AMRO nooit al het goud van al haar klanten kan leveren.

Waar is het goud?

Tot slot moeten we dan nog maar even ingaan op de schimmigheid van de constructie. Waar ligt het goud en wie is er verantwoordelijk? Het antwoord: ABN AMRO is niet verantwoordelijk en weet niet of vertelt niet wie dat wel is. Als we onderstaand citaat uit de voorwaarden doornemen zien we dat de verantwoordelijkheid voor de goudopslag steeds verder doorgeschoven kan worden via UBS naar ‘onderaannemers’. Als één van deze onderaannemers/beheerders het verprutst of failliet gaat, dan is ABN AMRO niet verantwoordelijk en kan de goudbelegger dus naar zijn goud of geld fluiten.

 LekkerABN

Dan rest ons slechts onze eigen disclaimer voor het geval ABN dit niet leuk vindt:


De artikelen in de AmsterdamGold nieuwsbrief vormen een weerspiegeling van de opinie van de auteur en niet van AmsterdamGold.com BV. Deze artikelen zijn bedoeld om u te helpen een mening te vormen over de edelmetaalmarkt en constitueren geen advies. De inhoud is met de grootst mogelijke zorg samengesteld, maar AmsterdamGold accepteert geen verantwoordelijkheid voor eventuele onjuistheden. Alleen u kan beslissen wat de juiste manier is om uw vermogen te beheren. Als u besluit te handelen op basis van de inhoud van de AmsterdamGold nieuwsbrief dient u elders de betreffende inhoud te verifiëren. De auteur van dit artikel bezit een positie in fysiek zilver.